back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Opstelling Manchester City - Chelsea

De strijd om een plek in de finale van de FA Cup bereikt een hoogtepunt met deze halve finale ontmoeting. Manchester City en Chelsea treffen elkaar op Wembley. Met een beker binnen handbereik, wordt dit een titanenstrijd tussen het steeds beter op elkaar ingespeelde Chelsea en grote favoriet Manchester City.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Manchester City - Chelsea.

Wedtip Manchester City - Chelsea

Manchester City Recente resultaten

Manchester City's laatste wedstrijd in de UEFA Champions League op 17 april eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Real Madrid met een doelpunt van Kevin De Bruyne. Na de 3-3 in Madrid van vorige week betekende dat er strafschoppen aan te pas moesten komen en na missers van Bernardo Silva en Mateo Kovacic werden de Citizens uitgeschakeld.

Daarvoor behaalde City een klinkende 5-1 overwinning op Luton Town. In de competitie waren er verder overwinningen tegen Crystal Palace (2-4) en Aston Villa (4-1), waardoor de ploeg nog wel op koers is voor een nieuwe Premier League titel. Deze wedstrijden toonden hun aanvallende kracht maar ook defensieve zwaktes.

Chelsea Recente resultaten

Chelsea's laatste wedstrijd op 15 april in de Premier League eindigde in een overtuigende 6-0 overwinning op Everton. De in bloedvorm verkerende Cole Palmer schitterde met 4 goals en is nu gedeeld topscorer van de Premier League. Nicolas Jackson en Alfie Gilchrist scoorden ook, wat een terugkeer naar vorm aanduidt voor de Blues.

Daarvoor was Chelsea erg wisselvallig met een moeizaam 2-2 gelijkspel tegen Sheffield United op 7 april. Een laat doelpunt van de Blades ontnam hen de overwinning. Dit volgde op nog een gelijkspel, 2-2, tegen Burnley op 30 maart. Ondanks 2 keer op voorsprong te komen, faalde Chelsea om 3 punten te pakken tegen de degradatiekandidaten. Tussendoor was er wel een mooie 4-3 overwinning op Manchester United en ook hier maakte Palmer een hattrick.

Manchester City - Chelsea Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 17 februari 2024 speelden Manchester City en Chelsea met 1-1 gelijk in de Premier League. In de laatste 10 ontmoetingen heeft Manchester City gedomineerd met 6 overwinningen. Chelsea won er 2 en 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Manchester City - Chelsea Doelpunten

Gezien de recente vorm en H2H-statistieken biedt de meer dan/minder dan doelpuntenmarkt interessante opties. De sterke aanval van Manchester City en de veerkracht van Chelsea suggereren een groot potentieel voor doelpunten. De odds voor meer dan 2.5 doelpunten staan op 1.53. Echter, met 9 van de laatste 11 H2H-wedstrijden met minder dan 3.5 doelpunten, kan minder dan 3.5 doelpunten op 1.61 voorzichtige wedders aantrekken.

De BTS-markt staat op 1.63 voor 'Ja' en 2.20 voor 'Nee'. Gezien Manchester City's consistente goals in 14 van de laatste 16 ontmoetingen tegen Chelsea, en Chelsea's recente wedstrijden met grote uitslagen, lijkt 'BTS: Ja' een logische uitkomst. Dit ondanks dat Chelsea moeite heeft gehad om te scoren in recente clashes met City.

Manchester City - Chelsea Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Ruben Dias, Josko Gvardiol, Manuel Akanji, Rodri, Phil Foden, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish, Erling Haaland.

Vermoedelijke opstelling Chelsea: Djordje Petrovic, Malo Gusto, Trevoh Chalobah, Thiago Silva, Marc Cucurella, Moises Caicedo, Conor Gallagher, Noni Madueke, Cole Palmer, Mykhaylo Mudryk, Nicolas Jackson.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Manchester City - Chelsea Topscorers

Erling Haaland leidt de aanval van het thuisteam in de FA Cup met een indrukwekkend aantal van 5 goals. Middenvelders Bernardo Silva en Phil Foden hebben elk 2 goals bijgedragen. Mateo Kovačić en Nathan Aké hebben ook 1 goal toegevoegd aan het doelpuntentotaal van het team.

Voor de bezoekers zijn de doelpunten gelijk verdeeld. Middenvelders Conor Gallagher en Enzo Fernandez, samen met aanvaller Nicolas Jackson, hebben elk 2 keer gescoord. Raheem Sterling en verdediger Thiago Silva hebben ook elk een goal gemaakt.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.65

Nee

2.18

Reguliere speeltijd

Chelsea

5.80

Gelijk

4.30

Manchester City

1.54

totaal aantal doelpunten

Meer dan 3.5

2.40

Minder dan 3.5

1.57

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / FA Cup

Za, 25 mei, 14:00

Team tshirt

Manchester City

Team tshirt

Manchester United

Manchester City

1.42

Gelijk

4.75

Manchester United

6.50

Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!